Kronolojik sıralama nedir nasıl yapılır

Kronolojik sıralama nedir nasıl yapılır
Kronoloji, tarihsel süreç içerisinde meydana gelen olayların oluş sırasına göre bir süzen içerisinde listelenmesidir. Kronolojik sıralama ne demek, kronolojik sıralamaya örnek, 4. sınıf sosyal bilgiler kronoloji örnekleri, kronolojik sıralama kişi örneği?

Çoğu öğrenci Kronolojik sıralama nedir konusunda bilgi sahibi olmadığından dolayı bu sıralamayı yaparken ciddi derecede zorlanmaktadır. Sizlere yani eğitim dünyasına katkıda bulunmak adına Kronolojik sıralama nasıl yapılır konusunda bilgi vereceğiz.

Kronolojik sıralama nedir nasıl yapılır

KPSS için dershaneye yazıldım. Bugün yapılan seviye testinde tarih sorusunun birinde kronolojik sıralama diye bir terim vardı. Kronolojik sıralamanın ne olduğunu bilmediğimden bu soruyu es geçmek zorunda kaldım. Eğer ana sınavda da kronolojik sıralama sorusu çıkarsa pes geçmemek için kronolojik sıralamanın ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Kronolojik sıralama hakkında vereceğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

Sayın takipçimiz aslında bu sizin bildiği bir şeydir lakin bir genelde kronolojik lafını kullanmadığımızdan bu olayı farklı yönlerle ifade etmekteyiz. Kronolojik sıralamadan kastı oluş zamanlarına tarihlerine göre sıralamadı. Kronolojik sıralamaya örnek verip konumuzu daha anlaşılır bir hale getirmek istersek;

Atatürk ile alakalı bir kronolojik sıralama verecek olursak;

1881: Selanik’te doğdu.
1893: Askeri Rüştiye’ye girdi ve Kemal adını aldı.
1895: Selanik Askeri Rüştiyesi’ni bitirdi, Manastır Askeri İdadisi’ne girdi.
1899 Mart 13: İstanbul Harp Okulu Piyade sınıfına girdi.

Görüldüğü üzere olayları oluş sırasını göre tarih göstererek sıraladık. Umarım açıklayıcı bir bilgi olmuştur. Kronolojik sıralama konusu aslında kolay bir konudur ancak doğru bir sıralama yapabilmek için olayların meydana geldiği tarihlerin doğru bir şekilde bilinmesi gerekmektedir. Olayların tarihlerini biliyorsanız geriye sadece bu olayları meydana geliş sırasına göre yazmak kalıyor.

Kendi kronolojinizi nasıl hazırlarsınız

Kronoloji (Takvim Bilgisi): Tarihi olayların zamanlarını belirleyip oluş sırasını düzenler. İnsanları ve yaşamı etkileyen önemli olayları zaman belirterek tarihlerine göre sıralamaya kronoloji denir. Kronoloji bir çeşit zaman dizinidir. Sınıflardaki "tarih şeridi" buna bir örnektir. Dünyadaki tüm toplumları etkileyen olaylar zaman sırasına göre sıralanmıştır.

Kronoloji bireysel olarakta kullanılır. Örneğin özgeçmişler buna örnektir. Bizler de yaşamımızdaki önemli olayları tarih belirterek kronolojik sıralama yapabiliriz

Kendi kronolojinizi nasıl hazırlarsınız?

1 - Doğumunuzdan bugüne kadar olan önemli olayları listeleyin
2 - Büyüklerinizden bu olaylar ve sırası hakkında bilgi alın
3 - Varsa resimler bulun
4 - Olayları tarih sırasına sıralayın

680
1378
1322
648
632
633
800
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum