Küçük hanımlar, küçük beyler... Kendinizin ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız

Küçük hanımlar, küçük beyler... Kendinizin ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız
Küçük hanımlar, küçük beyler... Kendinizin ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün ne demek istediğini açıklayan bir konuşma yapınız

Mustafa Kemal Atatürk bu sözü ile; geleceği şekillendirecek kişilerin çocuklar olduğunu belirtmiş, kıymetimizi bilerek hareket etmemiz gerektiğini söylemiştir. Kişi kendi kıymetini, değerini bilmeli ki etrafındakiler de ona değer versin onun kıymetini bilsin.

Kendisine değer vermeyen birini çevresindekiler de değerli bulmaz. Bu yüzden çocukları kıymetli bir şekilde değer vererek yetiştirmemiz gerekir . Sonuçta geleceğin insanları onlar olacak ve ülkemizi kurtaracak, kalkındıracak, şekillendirecek kişiler çocuklardır. Bu yüzden de çocuklar kendi kıymetini bilerek çalışmalıdır. Her ne kadar şimdi ki yetişkin insanlara güvensek de bir gün onlar olmayacak, biz çocuklar olacağız.

Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk gençliği okutmaya, çocukların duygularına çok önem vermiştir. Hatta "Tüm ümidim gençliktedir." Şeklinde bir sözü vardır burada da gençliğin onun ve Türk devleti için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.

147
15
210
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.