Kulak temizleme çubuklarının neden kulak yolunun temizliğinde kullanılmaz

Kulak temizleme çubuklarının neden kulak yolunun temizliğinde kullanılmaz
Kulak temizleme çubuklarının neden kulak yolunun temizliğinde kullanılmaması gerektiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yanlış: Kulak, pamuklu çubukla temizlenmeli.

Doğru: Tüy ve kıl bulunan bölgelerde daha çok olmak üzere vücutta, yağlı salgı yapan goblet hücreleri vardır. Goblet hücrelerinin salgıları, o bölge için koruyucudur. Bundan dolayı kulak yolunu pamuklu çubukla temizlemek yanlıştır. Çünkü kulak yolunda kullanılan pamuklu çubuklar bir miktar salgıyı temizlerken bir o kadarını da daha içeri itip kulak tıkanıklığına yol açar. Kulak kirlerinin çoğu, hastaların pamuklu çubukla kulaklarını temizlerken yaptığı birikintilerdir. Kulak yolunu pamuklu çubukla temizlemek yerine belirli aralıklarla doktor kontrolünde temizletmek en doğrusudur.

İki ucunda pamuk bulunan uzun bir ince beyaz çubuktur. Aslında bu çubuklar ilk üretildiğinde uyarılar yapılıyordu bebeklere kullanmayın diye. Daha sonra bu uyarılar ''kulak kanalına sokmayın'' olarak değişti. Doktorlar bile kulak çubuğunun kulak temizleme için kullanılmaması gerektiğini söylemekte.

Çünkü kulağımız en çok sinir içeren organlardan birisi ve biz kulak çubuğu ile oynadıkça o sinirler ile oynamış oluyoruz. Ne kadar tehlikeli değil mi ?

Kulak çubuklarının 2 tane sivri ucunu olduğunu düşünürsek aslında kulak çubukları kulaktan dışarıya değil de dışarıdan kulağa doğru bir işlem yapmakta. Yani temizlediğimizi zannedip tüm kulak içindekileri kulak kanalına yolluyoruz. Bu da işitme kaybına yol açar.

62
5
6
5
200
12
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.