Kültür nedir, çevrenizdeki kültürel özelliklere örnekler

Kültür nedir, çevrenizdeki kültürel özelliklere örnekler
Kültür nedir, çevrenizdeki kültürel özelliklere örnekler veriniz. Millî ve dinî bayramlarımızın isimlerini söyleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumda nesilden nesile aktarılan gelenek görenek, düşünce ve inanç sistemine kültür denir. Kültür, bölgeden bölgeye ülkeden ülkeye değişebilen bir unsurdur. Kültürel özellikleri değiştiren birçok unsur vardır. Bunlara coğrafya, inançlar, yer şekilleri ekonomik faaliyetler örnek verilebilir.

Halkımızın misafirperverliği, düğün âdetleri, asker uğurlama törenleri, el işçilikleri gibi faaliyetleri kültürel özelliklerimize örnek gösterilebilir. Anadolu tarih boyunca farklı uygarlıkların beşiği olduğu için zengin bir kültürel yapıya sahiptir. Bu sebeplerden dolayı Anadolu, dünyanın en zengin kültürlerinden olma özelliği kazanmıştır. Millî ve dinî bayramlar ise halkımızın önem verdiği diğer ulusal değerlerimizdendir.

Bayramlarda aileler, akrabalar ve komşular bir araya gelir. Millî ve dinî duyguları, inançları, gelenekleri yaşar ve yaşatırız. Dinî bayramlarımızın yanında millî bayramlarımız da milletçe kutladığımız bayramlardandır. Bu bayramlardan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramlarını örnek verebiliriz.

Nevruz, baharın gelişini temsil eden bir bayramdır. Her yıl 21 Mart’ta kutlanır. Her yıl 6 Mayıs’ta kutladığımız bahar bayramı ise Hıdırellez’dir.

88
417
401
91
162
105
742
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.