Kültürel değerlerin yaşatılabilmesi ve millî kimliğin oluşturulması için Atatürk’ün kurduğu kurumları ve bu kurumların çalışma

Kültürel değerlerin yaşatılabilmesi ve millî kimliğin oluşturulması için Atatürk’ün kurduğu kurumları ve bu kurumların çalışma
Kültür nedir, açıklayınız, kültürel değerlerin yaşatılabilmesi ve millî kimliğin oluşturulmasıiçin Atatürk’ün kurduğu kurumları ve bu kurumların çalışmalarını araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kültürün sözlük anlamı; bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan, gelenek durumundaki her türlü yaşayış, düşünce ve sanat varlıklarının hepsi demektir.

Kültürel değerlerin yaşatılabilmesi ve millî kimliğin oluşturulması için Atatürk’ün kurduğu kurumlar Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Anadolu Ajansı ve Halk evleridir. Bu kurumlar tarihimiz hakkında kayıtlar ve bilgileri korumuş, dilimiz hakkında bilgiler ve değerlerimizin unutulmadan saklanması için bilgilendirme çalışmaları gibi çalışmalar yapmıştır.

Kültür, bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan, gelenek durumundaki her türlü yaşayış, düşünce ve sanat varlıklarının toplamıdır. Kültürel değerlerin yaşatılabilmesi ve millî kimliğin oluşturulması amacıyla Atatürk tarafından kurulan kurumlar ve bu kurumların yaptığı çalışmalar aşağıda açıklanmıştır

Kurulan Kurumlar:

  • Türk Tarih Kurumu (TTK)
  • Türk Dil Kurumu (TDK)
  • Anadolu Ajansı (AA)
  • Halkevleri

78
7
21
1
1
1
64
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.