Kültürel mirasa duyarlılık bakımından Frigler ile günümüz insanları arasında nasıl bir fark vardır

Kültürel mirasa duyarlılık bakımından Frigler ile günümüz insanları arasında nasıl bir fark vardır
Kültürel mirasa duyarlılık bakımından Frigler ile günümüz insanlarıarasında nasıl bir fark vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Frigler, Kralları Gordios ile birlikte gelerek yerleştikleri Ankara’da, kurdukları şehre ‘Gordion’ adını vermişlerdir. Zamanla gelişerek büyük bir devlet olan Frigler, madencilik, mobilyacılık ve dokumacılık gibi alanlarda ilerleme kaydederken bu alanların yanı sıra tarım ve hayvancılık da gerçekleştirmişlerdir. Komşu medeniyetler tarafından yaptıkları ürünler taklit edilmiştir.

Mimaride mozaik ilk kez Frigler tarafından kullanılırken, estetik güzelliğini kaybetmeden günümüze kadar gelebilmiş bir diğer Frig eseri ise kiremittir. Modern çengelli iğneyi (fibula) kullanan ilk topluluk da yine Friglerdir.

Frigler kullandıkları eşyaları bile saklayan, kültürel değerlerine sahip çıkan, geçmişin bu değerlerle gelecek nesillere yansıtılabileceğinin bilincinde olan bir medeniyetti. Günümüz insanı değerlerine gereken önemi vermezken, anısı olduğunu düşündüğü eşyaları dahi atabilmekte ve hatta satabilmektedir.

6
4
6
7
8
7
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.