Kültürel öğeler nelerdir

Kültürel öğeler nelerdir
Kültürel öğeler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kültürel değerler bir toplumun en kıymetli hazinesidir. Kültürel değerlerine bağlı olan milletler geleceğe daima güvenle bakarlar. Kültürel değerlerine sahip çıkmayan örf ve âdetlerini unutan milletler güvenle geleceğe bakamazlar. Başka kültürlerin gölgesi altında yaşamaya mahkûm olurlar. Türk milleti, tarih boyunca örf ve âdetlerine sahip çıkmış yüce bir millettir. Milletimiz, büyüklerinden gördükleri kültürel değerlere sıkıca bağlıdır.

Kültürel ögeler, geçmişten günümüze gelen ve hâlen devam eden en önemli yapı taşlarıdır. Kültürel değerler, milletlerin olmazsa olmazıdır. Dil, din, gelenek-görenek, tarih, sanat, dünya görüşü ulusal zenginliklerdir. Uluslar, varlıklarını koruyabilmek için kültürel ögelerine sahip çıkmalıdırlar.

Bazı kültürel öğeler, dil, din, tarih, gelenek-görenek, sanat ve dünya görüşüdür.

Dil, kültür unsurlarının en başında yer alır. Dil milletlerin en belirgin ögesidir. Bir milletin, dil olmadan başka toplumlardan ayrılması mümkün değildir. Dil, her türlü kültürel unsuru bünyesinde taşıyan en önemli ulusal değerdir.

Din, tarihin her döneminde ulusları inanış ve yaşayış olarak etkileyen en önemli unsurlardandır. Din, kültür unsurları içinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Dinî bayram ve törenler yakından incelenecek olursa dinin milletler üzerindeki etkisi daha yakından anlaşılacaktır.

Gelenek ve görenekler, günlük yaşamda kabul edilen selamlaşmak, sohbet etmek, konuşmak, giyinmek ve farklı birçok davranış gelenek ve göreneklerin temelini teşkil eder. Bayramlar, düğünler, sünnetler, farklı şölen ve gösteriler toplumların kendine özgü düzenlediği ve devam ettirdiği unsurlardır. Tarih Millî kültürü oluşturan en önemli değerlerden biri de tarihtir. Tarih, çağlar içerisinde milletin nereden gelip nereye gittiğini belirleyen en önemli etkendir.

Sanat, bir milleti diğer milletlerden ayıran zevk ve renkleri belirleyen en önemli unsurlardan biri de sanattır. Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü sanata verilen önemi en iyi şekilde özetlemektedir: "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

Dünya görüşü, her milletin değer yargıları birbirinden farklılık gösterir. Bu farklılıklar, dünya görüşü veya milletlerin farklılıkları olarak ifade edilebilir. Milletlerin gelenek ve görenekleri ulusların farklı dünya görüşlerini ortaya koyan önemli değerlerdendir. Meydana gelen herhangi bir olay karşısında milletlerin vermiş olduğu tepkiler dahi ulusça benimsenmiş dünya görüşüyle yakından ilişkilidir.

202
19
203
31
11
11
80
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.