Kültürel ögeleri sosyalleşme açısından değerlendirdiğinizde neler söyleyebilirsiniz

Kültürel ögeleri sosyalleşme açısından değerlendirdiğinizde neler söyleyebilirsiniz
Kültürel ögeleri sosyalleşme açısından değerlendirdiğinizde neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kültürel öğeler insanların yaşamlarında büyük öneme sahiptir. Örneğin kına geceleri, düğünler, asker uğurlama gibi mutlu anlar ile cenaze ya da hasta ziyaretleri gibi de zor zamanlardaki yakınlaşmalar insanların sosyalleşmesi toplumun bağlarının güçlenmesi demektir.

Kültürel ögeler din, dil, gelenek ve görenekler bir gül sanat, dünya görüşü ve tarih olarak özetlenebilir. Bu değerler her millete birdir ve milli bağların temelidir.

Kültürel ögeleri sosyalleşme açısından baktığımız zaman bunlar milli ve ortak değerler olduğu ve herkes tarafından kabul görüp benimsenir. Böylece benzeri ne olan kişi de sevgi ve bir bağ meydana getirir.

İnsanlar aralarında benzerlik olan insanlarla sosyalleşmek ve onlarla beraber olmak isterler. Böylece büyük bir milli birlik ve beraberlik elde edilmiş olur.

0
1
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.