Kültürün sonraki nesillere aktarılmasında destanların etkisi

Kültürün sonraki nesillere aktarılmasında destanların etkisi
Kültürün sonraki nesillere aktarılmasında destanların etkisi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kültürün aktarılmasında sözlü ve yazılı eserlerin etkisi oldukça yüksektir. Kültürün aktarılmasında özellikle destanlar ön plana çıkmaktadır. Tarih öncesi çağlarda ve yazının bulunmasından hemen sonra destanlar toplumların kültür motiflerini ve folklorik özelliklerini barındıran eserler olarak kültür aktarımının sağlanmasını gerçekleştirmekteydi.

Kültürün sonraki nesillere aktarılmasında destanların etkisi oldukça fazladır. Bu etki destanların özelliklerinden ileri gelmektedir. Destanların milletleri derinden ilgilendiren olayların olağanüstülüklerle anlatılmasından dolayı kültürel bir etkisi bulunmaktadır. Savaşlar, doğal afetler, kahramanlıklar ve yiğitlikler bir milletin kültürünün, hayat tarzının oluşması için yeterli unsurlar barındırmaktadır. Bu unsurlar kültür unsurları olarak nesilden nesle aktarılarak varlığını korumaktadır.

  • Destanlar milletlerin, milli değerlerini, örf ve adetlerini ve kültürel özelliklerini içerir. Destanlar sayesinde bu kültürel özellikler gelecek nesillere aktarılır.
  • Destanlar kültürün unutulmasını önler,
  • Millet olma ve tarih bilincini yerleştirir
  • Milletlerin geçmişteki ülkü ve kültür birliğini sağlar.
  • Destanlar kültürel hayat hakkında bilgi verir bu bilgilerin yaşamasını sağlar
  • Toplumda birlik ve beraberlik oluşturur
  • Toplumların kültürel tarihine ışık tutar
  • Destanlar gelecek nesilleri geçmiş nesillerle birleştirir.

66
13
5
2
1
2
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.