Kurallara uymak ve uymayanları uyarmak yurttaşlık görevidir

Kurallara uymak ve uymayanları uyarmak yurttaşlık görevidir
Kurallara uymak ve uymayanları uyarmak yurttaşlık görevidir sözüyle ne anlatılmak istenmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devlet olarak yazılı kurallar kanunlarla belli olan hukuki kurallardır. Bu kurallara her vatandaşın uyması gerekir. Hukuki kurallara uyarak kanunlara uygun iş yapmak her vatandaşın sorumluluğundadır. Trafik kurallarından, ticari kurallara, medeni kurallardan, ticaret kurallarına kadar bu şekildedir.

Kurallara uymak ve uymayanları uyarmak da bir yurttaşlık görevi olarak sorumluluklarımız arasındadır. Kurallara uymadan herhangi bir işi gerçekleştirmek, kurallara uyan insanların hakkını gasp etmektir. Bu nedenle kurallara uyulmayan bir durumda vicdani bir görev ve devlete karşı sorumluluk olarak yurttaşların kurallara uymayanlara uyulması gerektiğini ihtar ederek, kurallara bağlı kalmanın gerekliliğini vurgulaması gerekmektedir. Bu nedenle her yurttaş için bu bir vazifedir.

Vatandaş, bir ülkeye hukuksal açıdan bağlı bulunan, o topraklarda yaşamını sürdüren ve hakları devlet tarafından korunan kişi ve kişilerdir. Hepimiz yaşadığımız ülkenin vatandaşıyız ve her vatandaşın ülkesi için yapması gereken görevler vardır. Bunlar şöyledir;

  • Vergi vermek
  • Askerlik yapmak (erkekler için geçerlidir)
  • Seçme ve seçilme hakkı ile oy kullanmak
  • Sorumluluklarını bilmek ve o şekilde hareket etmek
  • Sahip olduğu hakları bilmek ve gerektiğinde yararlanmak
  • Kanunları benimsemek ve bu kanunlara uymak
  • Topluma uymak
  • Barıştan yana olmak ve toplum içerisinde huzursuzluk çıkarmamak

589
1042
557
707
731
467
1094
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.