Kurallara uyulmaması hâlinde ne gibi sorunlar yaşanır

Kurallara uyulmaması hâlinde ne gibi sorunlar yaşanır
Kurallara uyulmaması hâlinde ne gibi sorunlar yaşanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurallar, yazılı ve yazısız olmak üzere iki çeşittir. Yazılı kurallar hukuki olarak kanunlardan oluşan kurallardır. Yazısız kurallar da ahlaki olarak meydana gelen geleneksel ve örfi kurallardan oluşan ve nesiller boyu devam eden kurallardır. Kurallara uyulması gerekir. Kurallar uygulanmak ve düzen sağlamak içindir. Kişilerin sosyolojik olarak insani ve beşeri ilişkilerinin düzenlenmesinde kurallar önemlidir.

Kurallara uyulmaması tartışmalara, özgürlüklerin kullanılmamasına, gruplaşmalara, kin ve nefret duygularına, ve huzursuzluklara neden olur. Bu nedenle kurallara uymak gereklidir.

Kurallara uyulmaması durumunda toplumsal düzen bozulur. Suç oranı artar. Cezalar yerini bulmaz. Adaletsizlik ve zulüm ortamı oluşur. Kurallara uyulmaması durumunda kaos ortamı oluşur. Düzensizlik her şeyi karıştırır. İnsanların özgürlükleri kısıtlanır ve haklar hak sahiplerine verilmez. Devletin ve hükümetin bir önemi kalmaz. Millerin birlik ve beraberliği bozulur ve huzur ve barış ortamı zarar görür.

Kurallara uyulmaması durumunda:

  • Karmaşa çıkar, düzen bozulur.
  • Bireyler toplumla uyumlu yaşayamaz.
  • Toplumdaki bireyler mutsuz olur.
  • Adalet ve eşitlik sağlanamaz. 
  • Toplumdaki bireyler topluma ayak uydurmak konusunda sıkıntı çekebilir.
  • Kurallara uymayan kişiler cezalandırılır, ayıplanır.
  • Toplumdaki bireyler kendilerini topluma ait hissetmeyebilir.
  • Toplumdaki bireyler kendi haklarını ve sorumluluklarını devam ettirmekte zorlanabilirler.

2351
1000
986
411
352
413
2321
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum