Kur’an, anne ve babamıza nasıl davranmamızı istemektedir

Kur’an, anne ve babamıza nasıl davranmamızı istemektedir
Kur’an, anne ve babamıza nasıl davranmamızı istemektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an anne babamıza karşı saygılı olmamızı, günah bir şey istemeleri dışında istediklerini yapmamızı, onlara iyi davranmamızı, gönüllerini almamızı ve onların yanından ayrıldığımız zaman sık sık onları ziyaret etmemizi ister. Yaşlandıkları zaman onların hallerine sabretmemizi emreder.

Dinimiz anne ve babamıza güzel davranışlar sergilemeyi ister. Allah anne ve babasına iyi davranmayan evlatları, sevmez. Bunu nereden anlıyoruz kur'an-ı Kerim'de geçen ayet ve hadislerden biliyoruz. Anne ve babaya iyi davranma hakkında Allah'ın bildirdiği bir hadisten örnek verelim; "Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana-babami ve inananları bağışla." Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Burada kesin emretti kelimesi anne ve babaya kesinlikle iyi davranmamız konusunda evlatları uyarmıştır.

  • Anne ve babamıza saygılı davranmalıyız.
  • Onlara öf kelimesini bile kullanmamalıyız.
  • Onları kıracak davranışlarda bulunmaktan kaçınmalıyız.
  • Onları sevip onların sözlerini dinlemeliyiz.

Onlar bizim hastalandığımızda başımızda kalan bizi küçüklüğümüz den büyüklüğümüz e kadar her daim yanımızda olan maddi manevi değer veren kişilerdir . Ve daha nice şeyler yapmışlardır. Buna göre anne ve babamıza nasıl kötü davranabiliriz? sizce anne ve babamıza bu kadar iyilikten sonra kötü davranabilir miyiz? Davranmamız doğru olur mu? Bu sorulara kendimiz cevap veririz. Bana göre doğru olmayacağından dolayı saygı göstermek zorundayım. Ne yaparsam yapayım annem babamın hakkını asla ödeyemem.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.