Kur’an, hangi konularla ilgili ilahi mesajlar içermektedir

Kur’an, hangi konularla ilgili ilahi mesajlar içermektedir
Kur’an, hangi konularla ilgili ilahi mesajlar içermektedir bu konuda sizlere ksıa bilgiler vereceğiz.

Kur’an-ı Kerim, Yüce Allah’ın bütün insanlığa gönderdiği bir hidayet rehberidir. İnsanlara doğru yolu göstermek ve onların dünya ahiret mutluluğuna ulaşmalarını sağlamak için evrensel mesajlar içerir. Bireysel ve toplumsal hayatı tüm yönleriyle ele alır. İnsanın Allah’a (c.c.), yaşadığı topluma ve çevresine karşı görev ve sorumluluklarını bildirir.

Kur’an’ın içerdiği konular oldukça fazladır. Ancak Kur’an’da çokça zikredilen, üzerinde durulan başlıca konular; iman esasları başta olmak üzere ibadet, ahlak, bireysel ve toplumsal hayatla ilgili düzenlemeler, peygamberler ve geçmiş kavimlerin kıssalarıdır. Kur’an-ı anlamak öncelikle bu ana konuları bilmeye ve anlamaya bağlıdır.

14
236
5
4
4
4
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.