Kur’an, hayatın hangi alanlarına ilişkin ilkeler ortaya koymuştur

Kur’an, hayatın hangi alanlarına ilişkin ilkeler ortaya koymuştur
Kur’an, hayatın hangi alanlarına ilişkin ilkeler ortaya koymuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an, insanın inanç ve ibadet hayatını düzenleyen çok önemli ve temel prensipler getirmiştir. Bunun yanında Kur’an-ı Kerim ahlak, aile hayatı, alışveriş, miras, ticaret, yeme içme, konuşma, insanlar arası ilişkiler gibi hayatın birçok alanında uyulması gereken düzenlemeler ortaya koyar.

Örneğin hısım ve akrabalarımızla ilişkilerimizde nelere özen göstermemiz gerektiği, yoksul ve muhtaçlara karşı ne gibi sorumluluklarımızın olduğu vb. hususlarda hayatımıza ışık tutan çok önemli prensipler içerir. Ticari hayatta dikkat etmemiz gereken hususlar, alışverişte özen göstermemiz gereken şeyler, mirasın nasıl paylaşılacağı, evlenme ve boşanmanın şartları, evlilikte eşlerin birbirine nasıl davranması gerektiği, eşlerin ve çocukların sorumlulukları gibi hususlarla ilgili de Kur’an’da açıklamalar yer alır.

2112
613
2588
712
244
341
1310
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.