Kur’an-ı anlayarak okumak neden önemlidir

Kur’an-ı anlayarak okumak neden önemlidir
Kur’an-ı anlayarak okumak neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan okuyup anlamını bilmediği şeylerden bir şey anlayamaz. Ancak Kuran okuduğunda okuduğunun anlamını bilen insan Allah’ın emir ve yasaklarını daha iyi anlar. Bunun yanında cennete gitmesi için gerekli olan davranışları anlar ve anlatılan kıssalardan kendine ders çıkarır.

Kur’ân-ı Kerim’in bazı yönleri, herkes tarafından belki anlaşılmayabilir. Fakat,Kur’ân-ı Kerim genel itibariyle insanların okuyup anlayacağı bir kitap olduğu için, tamamiyle anlaşılması için indirilmiş son İlâhî kitaptır.

Zira, Kur’ân’ı anlayarak okumak demek, içerisinde bulunan mesajları ve bilgileri hayata geçireceğimiz anlamına gelmektedir. Çünkü hayatımızı Kur’ân’a göre düzenlememiz gerekmektedir. Kur’ân’ı anlamalıyız ki hayatımızı da ona göre kurabilelim.

Kur’ân’ı anlamak zorundayız ki günümüz meselelerini ona göre çözebilelim. Çünkü, bu bizler için bir ihtiyaçtır. Kur’ân’ı anlayarak okursak hem kâinatı hem de insanı anlamış ve okumuş oluruz.

Kur'an-ı Kerim okumanın ve dinlemenin adabı:

1. Okumaya başlamadan önce ağzı misvakla temizlemek.
2. Kur'an'ı mescit veya bir başka temiz yerde okumak.
3. Kıbleye yönelmek ve diz üstü oturmak.
4. Allah Teâlâ'nın: "Kur'an okuyacak olduğun zaman, kovulmuş şeytandan Allah'a sığın." âyeti (Nahl, 16/98) mûcebince Kur'an okumaya başlarken eûzü çekmek.
5. Tevbe sûresi hariç her sûrenin başında besmele çekmek.
6. Okunan Kur'an âyetlerini huşû ile dinleyip anlamları hakkında düşünmek.

2
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.