Kur’an-ı Kerim bizden nasıl bir insan olmamızı ister

Kur’an-ı Kerim bizden nasıl bir insan olmamızı ister
Sizce Kur’an-ı Kerim bizden nasıl bir insan olmamızı ister bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İyi bir kul olmak, Allah’ın rızası dairesinde hayatını tanzim etmekle olur. Allah’ın nelerden razı olduğunu ise Kur’an, sünnet ve bunlardan istifade ederek, onu beyan eden Ehl-i sünnet alimlerinin eserlerinden öğreneceğiz. Allah’ın rızası, onun emrettiklerini yerine getirmek ve yasak ettiklerinden uzak durmakla elde edilir.

Yüce Allah, insanı en güzel biçimde yaratmıştır. Bu durumu “Biz, insanı en güzel şekilde yarattık.” (Tin suresi 4. ayetiyle) bizlere bildirilmiştir. Yüce Allah, yaratılışı itibariyle güzel olan insandan, kulluk görevini de en güzel şekilde yerine getirmesini ister. İnsan, ahlakını güzelleştirmek ve iyi davranışlarda bulunmakla sorumludur. Yüce Allah, bizlere dinî ve ahlaki sorumluluklarımızı bildirmek ve doğru ile yanlışı göstermek için peygamberler göndermiştir. Peygamberler kavimlerinin en seçkin, en nezaketli ve ahlakı en üstün kişileri olmuşlardır. Nitekim Peygamber Efendimizin ahlakı Kur’an-ı Kerim’de şöyle övülmüş ve inananlara örnek gösterilmiştir: “Muhakkak ki sizden Allah’a ve ahiret gününe kavuşacağını uman ve Allah’ı çokça zikreden kimseler için Allah’ın Resulü’nde güzel bir örnek vardır. (Ahzâb suresi, 21. ayet.)

4
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.