Kur’an-ı Kerim mealinden, Hz. Yahya (a.s.) ile ilgili iki ayet bularak yazınız

Kur’an-ı Kerim mealinden, Hz. Yahya (a.s.) ile ilgili iki ayet bularak yazınız
Kur’an-ı Kerim mealinden, Hz. Yahya (a.s.) ile ilgili iki ayet bularak defterinize yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kur’an-ı Kerim mealinden, Hz. Yahya (a.s.) ile ilgili iki ayet bularak defterinize yazınız.

Ödev cevabı kısaca : O, mihrapta namaz kılarken, melekler ona (kalben şöyle) seslendiler: "Allah, sana (hayırlı bir oğul olarak) Yahya'yı müjdeler. O, Allah'tan olan (kutlu) bir kelimeyi (İsa'yı) doğrulayan, erdemli ve efendi, iffetli ve salihlerden bir peygamberdir." (Ali İmran Suresi, 39. ayet)

Onun duasına icabet ettik, kendisine Yahya’yı armağan ettik, eşini de doğurmaya elverişli kıldık. Gerçekten onlar hayırlarda yarışırlardı, umarak ve korkarak Bize dua ederlerdi. Bize derin saygı gösterirlerdi. (Enbiya Suresi, 90. ayet)

(Çocuğun doğup büyümesinden sonra ona dedik ki:) “Ey Yahya, Kitabı kuvvetle tut.” Daha çocuk iken ona hikmet verdik. (Meryem Suresi, 12. ayet)

203
22
88
20
20
24
224
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.