Kur’an-ı Kerim’de Hz. Yahya (a.s.) hakkında neler anlatılmıştır, Meryem suresi 7. ayeti bulup mealini not ediniz

Kur’an-ı Kerim’de Hz. Yahya (a.s.) hakkında neler anlatılmıştır, Meryem suresi 7. ayeti bulup mealini not ediniz
Kur’an-ı Kerim’de Hz. Yahya (a.s.) hakkında neler anlatılmıştır, Meryem suresi 7. ayeti bulup mealini not ediniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kur’an-ı Kerim’de Hz. Yahya (a.s.) hakkında neler anlatılmıştır, Meryem suresi 7. ayeti bulup mealini not ediniz

Ödev cevabı kısaca : Kur’an-ı Kerim’de, Hz. Yahya (a.s.)’nın, Allah tarafından müjdelenmiş ve isimlendirilmiş bir peygamber olduğu belirtilir. Meryem Suresi’nin 7. ayetinde,
Allah buyurdu ki: “Ey Zekeriyyâ! Biz sana Yahyâ adında bir oğul müjdeliyoruz. Bu adı daha önce kimseye vermedik.”

Hazreti Yahya (a.s.) mucizeleri ve ilgili ayetler

Hz. Yahya Kur’an’da adı geçen peygamberler arasında yer almaktadır. Al-i İmran, Meryem ve Enbiya Suresi’nde adı geçmektedir. Hz. Yahya da diğer peygamberler gibi bazı mucizeler taşımaktadır. Bu mucizelerden ilki Hz. Yahya Herod’un adamlarından kaçarken bir kayanın dile gelmesidir. Bu kaya hem Hz. Yusuf’u içinde saklamış hem onunla konuşmuş hem de Herod’un adamlarına ok atarak onları korkutmuştur.

Hz. Yahya’nın bir diğer mucizesi de gündüz vakti gökyüzünde yıldız göstermesidir. Bu olay Hz. Yusuf Şam’da bulunurken gerçekleşmiştir. Bu bağlamda insanlar Hz. Yahya’dan gündüz vaktinde kendilerine yıldız göstermesini istemişlerdir. Hz. Yahya’da onların bu isteği üzerine Allah’a yalvararak kendisine yardım etmesini istemiştir. Bunun üzerine gökyüzünde güneş varken yıldızlar görünmeye başlamıştır.

31
180
32
2
13
2
152
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.