Kur’an-ı Kerim’de yer alan Yusuf suresi gibi kaynaklardan Yusuf Peygamber’in (a.s.) hayatı hakkında bilgi edininiz

Kur’an-ı Kerim’de yer alan Yusuf suresi gibi kaynaklardan Yusuf Peygamber’in (a.s.) hayatı hakkında bilgi edininiz
Kur’an-ı Kerim’de yer alan Yusuf suresi gibi kaynaklardan Yusuf Peygamber’in (a.s.) hayatı hakkında bilgi edininiz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Genel Ağ, peygamberler tarihi, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan Yusuf suresi gibi kaynaklardan Yusuf Peygamber’in (a.s.) hayatı hakkında bilgi edininiz.

Ödev cevabı kısaca : Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur.

Hz. Yusuf (a.s.) Peygamber, Hz. Yakub (a.s.) Peygamber'in oğludur. Genç yaşta rüya görmesi ve kardeşlerinin kıskançlığı sonucu kuyuya atılır, ardından Mısır'a götürülerek zindana atılır. Yetenekleri sayesinde Firavun'un dikkatini çeker ve Mısır'ın veziri olur. Ailesi, kıtlık döneminde Yusuf'un yanına gelir, Yusuf onlara yardım eder. Sonunda ailesiyle birleşir ve kardeşlerine olan kırgınlığını bağışlayıcı bir şekilde ortaya koyar.

2
4
3
2
3
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.