Kur’an-ı Kerim’de zikredilen Hz. İsa’nın (a.s.) mucizeleri

Kur’an-ı Kerim’de zikredilen Hz. İsa’nın (a.s.) mucizeleri
Kur’an-ı Kerim’de zikredilen Hz. İsa’nın (a.s.) mucizeleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. İsa (a.s.) Hristiyanların iddia ettiği gibi çarmıha gerilmemiştir. Kur’an-ı Kerim bu hususu şöyle ifade eder: “... Hâlbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler; (başkası ona benzer kılındığı için) şüphe içine düşürüldüler. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bu konuda tam bir kararsızlık içindedirler. Bu hususta zanna uyma dışında hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmemişlerdir. Bilâkis Allah onu kendine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir.” (Nisa suresi, 157. ve 158. ayetler.)

Kur’an-ı Kerim’de zikredilen Hz. İsa’nın (a.s.) mucizeleri şunlardır:

  • Beşikte iken konuşması. (Meryem suresi, 30. ayet.)
  • Çamura üfleyerek kuş yapması. (Al-i İmran suresi, 49. ayet.)
  • Doğuştan âmâ ve alacalı olan birini iyileştirmesi. (Maide suresi, 110. ayet.)
  • Ölüleri diriltmesi (Maide suresi, 110. ayet.)
  • Gökten kendisine sofra indirilmesi. (Maide suresi, 112-115. ayetler.)
  • İnsanların yediklerini ve sakladıklarını bilmesi (Al-i İmran suresi 49. ayet-i)

Hz. İsa (a.s.) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) geleceğini müjdelemiştir. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şöyle ifade edilmiştir: “Meryem oğlu Îsa da şöyle demişti: “Ey İsrâiloğulları! Bilin ki benden önceki Tevrat’ı doğrulamak ve benden sonra gelecek Ahmed isimli elçiyi müjdelemek üzere size Allah tarafından gönderilmiş elçiyim.” Ama o (Ahmed) kendilerine apaçık kanıtlarla gelince, ‘Bu (kanıtlar) besbelli bir büyü!’ dediler.” (Saf suresi, 6. ayet.)

Hristiyanların Hz. İsa (a.s.) hakkındaki iftiraları Kur’an-ı Kerim’de şöyle ifade edilmektedir: “…Hristiyanlar da ‘Mesîh (Îsa) Allah’ın oğludur’ dediler. Bunlar, daha önceki inkârcıların söylediklerine benzer biçimde ağızlarından çıkan sözlerdir. Allah onları kahretsin! (Gerçeklerden) nasıl da yüz çeviriyorlar!” (Tevbe suresi, 30. ayet.)

15
0
21
1
4
5
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.