Kur’an-ı Kerim’e karşı ahlaki sorumluluklarımızı davranışlarımıza nasıl yansıtırız

Kur’an-ı Kerim’e karşı ahlaki sorumluluklarımızı davranışlarımıza nasıl yansıtırız
Kur’an-ı Kerim’e karşı ahlaki sorumluluklarımızı davranışlarımıza nasıl yansıtırız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1- Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın kelamı olduğunu tasdik etmek ve içeriğine iman etmek. Kuran tüm alemleri yaratan cenab-ı Allah’ın kelamıdır. O hem lafzı hemde manası itibari ile Allah’ın kelamıdır insan sözü değildir. O hem lafzı hem de manası itibari ile mu’cizedir
2- Kur'an-i Kerim'i dokunmadan önce abdest almak ve okumaya başlarken "Eûzü-besmele" çekmek. Kur’an’ı okurken mümkünse kıbleye karsı dönmek ve son derece edepli olmalıdır

3- Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek
Kur’an Allah’ın kelamı olduğu için sözlerin en yücesidir. Dünya ve ahiret saadet yoluna götüren bir kitaptır. Bunu öğrenmenin en güzel yolu O’nu öğrenmektir.

Bu nedenle O’nu öğrenenler Efendimiz tarafından övülmüştür.

“Sizin en hayırlınız Ku’anı öğrenen ve öğretendir.” Buyurmuştur. Kuranı öğrenmek, O’nu en doğru şekilde okumak ve anlamaya çalışmaktır.

4) Kur’an-ı Kerim’in emir ve yasaklarını yapmak: Kuranı öğrenmekten maksat ayetler üzerinde düşünmek ve O ayetlerin gereğini yerine getirmektir. Kuranı Kerimde “ Ey Muhammed bu Kur’an ayetlerini iyiden iyiye düşünsünler, aklı olanlar ibret alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. (Sa’d 29)

7107
1036
4706
1145
686
939
2555
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum