Kur’an-ı Kerim’e karşı vazifelerimiz

Kur’an-ı Kerim’e karşı vazifelerimiz
Kur’an-ı Kerim’e karşı vazifelerimiz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an-ı Kerim, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e(s.a.v.) yaklaşık olarak 23 yıllık bir süreçte indirilmiş son ilahi kitaptır. Kur’an-ı Kerim’in son ilahi kitap oluşu, onun hükümlerinin kıyamete kadar yaşayacak olan bütün insanlar için geçerli olduğunu ifade eder. Yüce Allah(c.c.) Kur’an-ı Kerim’de insanların dünya ve ahiret saadetlerini sağlayacak olan inanç esaslarını, ibadetleri ve ahlak ilkelerini bildirerek bunlara riayet edilmesini ister.

Kur’an-ı Kerim’in, Allah’ın(c.c.) sözü olduğuna iman etmek ona karşı vazifelerimizin başında gelir. Daha sonra onun hiçbir değişiklik ve bozulmaya uğramadan günümüze kadar ulaştığına iman etmek gerekir. Yüce Allah(c.c.) Kur’an-ı Kerim’de Hicr suresi 9. ayette bu konuda şöyle buyurur; “Kur’an’ı kesinlikle biz indirdik elbette onu yine biz koruyacağız.” Kur’an-ı Kerim bütün insanlığın hayat kılavuzudur. Bu dünya ve ahiret saadetinin kaynağıdır. Yüce Allah’ın(c.c.) bir hidayet rehberidir. Bu yüzden hayatımızı anlamlı kılmak için Kur’an-ı Kerim’i okumalıyız. Ondaki mesajları anlamaya çalışmalı ve hayatımızın her aşamasını onunla şekillendirmeliyiz. Onu okumanın ve anlamaya çalışmanın bir ibadet olduğunu unutmamalıyız.

Bir Müslümanın Kur’an-ı Kerim’e karşı vazifeleri:

  • Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın (c.c.) sözü ve son ilahi kitap olduğuna inanmak.
  • Kur’an-ı Kerim’in bozulmadan, değişmeden günümüze ulaştığına inanmak.
  • Kur’an-ı Kerim’i okumanın ibadet olduğuna inanmak.
  • Kur’an-ı Kerim’i okumak için bedenen, ruhen ve kalben hazırlık yapmak.
  • Kur’an-ı Kerim’i hükümlerinin kıyamete kadar devam edeceğine inanmak.
  • Kur’an-ı Kerim’e karşı daima saygılı ve edebli davranmak.
  • Kur’an-ı Kerim’i anlamaya çalışarak ve düzgün bir şekilde okumak.
  • Kur’an-ı Kerim ayetlerini hayatımızın her alanında uygulamaya çalışmak.

800
531
169
135
304
43
563
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.