Kur’an-ı Kerim’e olan sevgi ve saygımızı hangi davranışlarımızla gösterebiliriz

Kur’an-ı Kerim’e olan sevgi ve saygımızı hangi davranışlarımızla gösterebiliriz
Kur’an-ı Kerim’e olan sevgi ve saygımızı hangi davranışlarımızla gösterebiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kuran-ı Kerim’e olan sevgi ve saygımızı göstermenin yolu onu okumaktan ve anlamaktan geçer. Kuran’da yer alan emir ve yasakları, ibadetleri ve diğer hususları iyice kavramalı ve hayatımıza yansıtmalıyız.

Ayrıca, Kuran okunurken başka işlerle uğraşmamalı, Kuran’ı diz altında bir yerde bırakmamalı ve Kuran’ı her daim kendimize yoldaş eyleyerek ona olan saygımızı göstermeliyiz. Kuranı Kerime olan saygı ve sevgimizi, onu okuyup anlayarak ve hayatımıza tatbik ederek gösteririz. Kuranı kerimi yaşamalıyız.

Kur’an-ı Kerim dinimizin ana kaynağıdır. İslam dininin inanç esasları, ibadet ilkeleri, ahlak kuralları, haramlar ve helallerle ilgili bilgiler en doğru şekilde Kur’an’dan öğrenilebilir. Kur’an, bize doğru yolu göstermek üzere indirilmiş ilahi bir kitaptır. O, bizim hayat kılavuzumuzdur. Bütün bu sebeplerle yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumaya ve anlamaya önem vermeliyiz. Onun hem orijinal dili olan Arapçasını hem de Türkçe çevirilerini (meallerini) sık sık okumalıyız.

884
730
792
818
194
340
1639
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum