Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumanın önemi nedir

Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumanın önemi nedir
Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumamız neden önemlidir, söyleyiniz, Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumanın önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kuran-ı Kerimi doğru ve düzgün okumanın önemi Yüce Allah'ın bize gönderdiği öğütleri, ibadetleri, dinin önemini, onun önemini, onun emirlerine uyulması gerektiğini uyulmadığında insanlara olan olan ibretlik hikayeleri anlatır. Kuran-ı kerimi iyi, doğru ve güzel okuyarak bunu anlamaya denir. Allah'ın gönderdiği bu öğütleri, ibretlik hikayeleri ve ibadetlerin yapılma ve onun mükafatlarını bilir isek içimiz rahat olur ve Allah'ın bu emrini de yerine getirmiş oluruz.

Kur'an-ı Kerim'i doğru ve güzel okumak önemlidir çünkü:

  • Kur'an-ı Kerim Allah'ın sözleridir.
  • Kur'an-ı Kerim bize nasıl davranmamız gerektiğini öğretir.
  • Kur'an-ı Kerim bir Müslüman'ın vazgeçilmez kaynağıdır.
  • Kur'an-ı Kerim sayesinde kendi dinimizi öğreniriz.
  • Kur'an-ı Kerim düzgünce okunmalıdır.
  • Kur'an-ı Kerim düzgünce okunduğu zaman önemli noktalarını anlarız.
  • Kur'an-ı Kerim düzgünce okunduğu zaman Allah'ın sözlerine saygı gösteririz.
  • Kur'an-ı Kerim düzgünce okunduğu zaman daha iyi bir şekilde anlarız.

İşte bu yüzden Kur'an-ı Kerim'i okurken çok dikkatli ve özenli okumalıyız. Yüce Allah bize Kur'an-ı Kerim'i bize göndermiştir çünkü O'na karşı daha iyi bir kul olmayı bize öğretmek istemiştir. Böylece biz de Kur'an-ı Kerim'e gereken değeri vermeliyiz.

Gerçek manada Kur’an okumanın nasıl olacağını bizlere yine Kur’an-ı Kerim öğretmektedir. Buna göre Kur’an okumanın dört önemli aşaması vardır:
1. Kur’an ayetlerinin Arapça metninden tecvid kurallarına uygun bir şekilde okunması: “Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler onu tam manasıyla okuyarak ona inanırlar...”(Bakara, 2/121.)
2. Düzgün bir şekilde okunup dinlenen Kur’an ayetlerinin doğru bir şekilde anlaşılması: “... Anlayan bir toplum için ayetleri ayrıntılı bir şekilde açıkladık.”(En’am, 6/98.)
3. Okunup anlaşılan Kur’an ayetleri üzerinde yeterince düşünerek onlarda verilen mesajların öğrenilip iyice kavranması: “(Resulüm!) Sana bu mübarek kitabı, ayetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik.”(Sâd, 38/29.)
4. Anlaşılıp özümsenen Kur’an mesajlarının düzgün bir şekilde hayata geçirilmesi: “İşte bu (Kur’an), bizim indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Buna uyun ve Allah’tan korkun ki size merhamet edilsin.”(En’am, 6/155.)

850
980
3500
735
330
525
3118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum