Kur’an-ı Kerim’i neden sevmemiz gerekir

Kur’an-ı Kerim’i neden sevmemiz gerekir
“Bizi dünya ve ahirette mutluluğa ulaştıracak olan ilahî kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir.Kur’an-ı Kerim, Yüce Allah’ın (c.c.) sözleridir yukarıdaki ifadelerden de yararlanarak Kur’an-ı Kerim’i neden sevmemiz gerektiği konusunda sizlere kısa bilgiler verece

Çünkü Kur’anı Kerim dinimizin kitabıdır.Allah’ın kitabıdır.Allah’ın sözlerinden oluşur.Allah’ın emirlerini anlatır. Allah’ın yasaklarını anlatır. Allah’ın haram ve helal kıldıklarını anlatır. Kur’anı Kerim bize hem dünya da hem ahirette mutlu olma yollarını gösterir, Allah’ın emirlerini bizlere bildirir, Allah’ı daha iyi tanırız.

Bizi mutlu eden şeyleri severiz. Örneğin sinemaya gitmek, bisiklete binmek vb. Kur’an’da bizlere bu dünya ve ahirette nasıl mutlu olacağımızı anlatır. Bu yüzden Kur’an’ı Kerim’i sevmeliyiz. Kur’an’ı Kerim’i sevmek demek Allah’ı sevmek demektir. Kur’an Allah’tan biz insanlara gönderilen ilahi mesajlardır. Bizler Kur’an’ı okuyarak nasıl davranmamız gerektiğini öğreniriz. Bu sayede hem dünyada hem de ahirette mutlu oluruz.

Hepimiz Kur'an-ı Kerim'i çok severiz. Çünkü

  • Kur'an bizim yaşam rehberimizdir.
  • Kalplerimize şifa gönüllerimize huzur verir.
  • Ruhlarımızı aydınlatır.
  • Güzel kitabımızı okudukça onun belirttiği emir ve yasakları uyguladıkça biz de güzelleşiriz.
  • Güzelleştikçe çevremize ve dünyamıza faydalı insanlar oluruz.
  • Onun emirlerini yerine getirince ahirette cennetle ödüllendirilriz.
  • Kur'an Yüce Rabbimizin (c.c.) sözleridir. Kur'an-ı okudukça Rabbimizi (c.c.) tanırız.

2
4
1
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.