Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri

Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri
Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz Kur’an-ı Kerim’in özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an-ı Kerim, insanlığın dünya ve ahirette mutluluk ve saadete erişmesi için gönderilmiş son ilâhî mesajdır. Bu yazımızda Yüce Allah’ın Cebrail vasıtasıyla Hz. Peygamber’e vahyettiği evrensel mesaj olan Kur’an’ı tanıtmaya çalışacağız.

Kur’an’ın belli başlı temel özellikleri şunlardır:

a) Kur’an Allah (c.c.) kelamıdır ve tamamıyla Rabb’imizin (c.c.) sözlerinden oluşmuştur.
b) Kur’an hem yazılı olarak hem de ezberlenerek korunmuştur.
c) Kur’an son ilahi kitaptır, artık kutsal kitap gönderilmeyecektir.
ç) Kur’an; ırk, renk, milliyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanlara hitap eder.
d) Kur’an’ın hükümleri kıyamete kadar geçerliliğini koruyacaktır.
e) Kur'an-ı Kerim'in dili Arapçadır. Dilin Arapça olması ve Araplara gönderilmesi Kur'an-ı Kerim'i evrensellikten çıkaran bir özellik değildir. Dil olarak sadece Araplara hüküm verirken tüm kuralları tüm insanlık da geçerlidir. Kur'an-ı Kerim dönemin uyarıya ihtiyacı olan kavmi olan Arap Milleti’ne gönderilmiştir. Ancak bu durum tüm insanlığa gönderildiği gerçeğini değiştirmemektedir. Bu sebeple evrensel bir kitaptır.

8477
5212
8037
1236
1225
2097
1880
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
8 Yorum