Kur’an, ne şiir ne de nesirdir. O sadece Kur’an’dır ifadesini açıklayınız

Kur’an, ne şiir ne de nesirdir. O sadece Kur’an’dır ifadesini açıklayınız
Kur’an, ne şiir ne de nesirdir. O sadece Kur’an’dır ifadesini açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an ne şiir ne de düz yazıdır. Kur’an Allah’ın kelamıdır. Kur'ân'ın ne söz olarak, ne de mânâ olarak şiir olmadığı açıktır. Bir kere Kur'ân'ın sözlerinde şiir sözünün vezin ve kafiyesi yoktur. Mânâ bakımından ise şiir, gerçek olup olmadığı aranmaksızın hoşlandırmak veya tiksindirmek, coşturmak veya küstürmek gibi hisleri gıcıklayan hayalî kuruntulara, zanna dayanan kıyaslara, duygu oyunlarına aittir.

Kur'ân ise Hakk'ın doğru yolunu gösteren hikmetler ve hükümler ile irfan nuru, kesin iman rehberi bir ilâhî yadigârdır. Fakat kâfirlerin birçokları onu bir şiir gibi düşünmek ve düşündürmekte ısrar ettikleri ve bu şekilde Peygamberi bir şair gibi tanıttırmak istedikleri için buyuruyor: "Biz ona şiir öğretmedik. Hem o, ona yaraşmaz da." Çünkü "Şairlere gelince onlara da azgınlar uyar." (Şuara, 26/224) Ne peygamberlik makamına şairlik yaraşır, ne de Kur'ân'a şiir demek.

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.