Kur’an’da adı geçen peygamberlerden hangilerini biliyorsunuz

Kur’an’da adı geçen peygamberlerden hangilerini biliyorsunuz
Kur’an’da adı geçen peygamberlerden hangilerini biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberlerin sayısı konusunda Kur’an’da herhangi bir rakam verilmemektedir. Ehli sünnet bilginleri Kur’an’da “Ant olsun Senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana kıssalarını anlattığımız kimseler de var. Durumlarını sana bildirmediğimiz kimseler de var” (Mü’min sûresi, 78. ayet) buyrulmasını göz önünde bulundurarak peygamberlerin sayısı ile ilgili bir rakam belirlenmediği için bu konuyla alakalı “Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e kadar gönderilmiş olan peygamberlerin hepsine inandım, hepsinin hak ve gerçek olduklarını kabul ettim” denilmesinin daha uygun olacağını söylemişlerdir.

Kur'an'ı Kerim'de Adı Geçen Peygamberler Kimlerdir

1- Hz. Adem (a.s.)
2- Hz. İdris (a.s.)
3- Hz. Nuh (a.s.)
4- Hz. Salih (a.s.)
5- Hz. Hud (a.s.)
6- Hz. İbrahim (a.s.)
7- Hz. Lut (a.s.)
8- Hz. İsmail (a.s.)
9- Hz. İshak (a.s.)
10- Hz Eyüp (a.s.)
11- Hz. Yusuf (a.s.)
12- Hz. Yakup (a.s.)
13- Hz. Şuayb (a.s.)
14- Hz. Musa (a.s.)
15- Hz. Harun (a.s.)
16- Hz. Zulkifl (a.s.)
17- Hz Davud (a.s.)
18- Hz. Süleyman (a.s.)
19- Hz Elyesa (a.s.)
20- Hz İlyas (a.s.)
21- Hz. Yunus (a.s.)
22- Hz. Zekeriya (a.s.)
23- Hz. Yahya (a.s.)
24- Hz. İsa (a.s.)
25- Hz. Muhammed (s.a.v)

Kendisine Kitap Gönderilen Peygamberler Hangileridir

Kendisine kitap gönderilen peygamberlere Resul denir.
Hz. Muhammed (s.a.v.): Son peygamber Hz. Muhammed 571 yılında Mekke'de doğdu. İlk vahiy inzivaya çekildiği Hira Mağarasında geldi. İndiği yere göre Mekki ve Medeni olmak üzere ikiye ayrılan sureler toplam 23 yılda nazil oldu.

Hz. İsa (a.s.): Hz. İsa M.Ö 4. yüzyılda doğmuştur. Hristiyan ve Yahudilere göre çarmıha gerilmişti. Kendisine indirilen kutsal kitabın adı İncil'dir. Ancak vefatının ardından havariler tarafından yazılan dört farklı İncil ortaya çıkmıştır. İncillerin isimleri şunlardır: Matta, Yuhanna, Markos ve Luka

Hz. Musa (a.s.): M.Ö. 1391 yılında Mısır'da doğdu. Daha sonra Firavun ile mücadelesinde kendisine yardımcı olması için kardeşi Hz. Harun da peygamber olarak görevlendirildi. Kendisine indirilen kitabın adı Tevrat'tır. Kuran'ı Kerim'in birçok ayetinde Tevrat'ın din adamları tarafından tahrif edildiği yazılıdır.

Hz. Davut (a.s.): Kuran'ı Kerim'de adı 16 kez geçen Hz. Davut, Kudüs'te doğdu. Kendisine gönderilen kutsal kitabın adı Zebur'dur.

Ulu'l Azm Peygamberleri Kimlerdir

En sabırlı ve azimli peygamberlere Ulu'l Azm adı verilir.
1- Hz. Muhammed - Habibullah
2- Hz. Musa - Kelimullah
3- Hz. İsa - Kelimullah
4- Hz. İbrahim - Halilullah
5- Hz. Nuh - Neciyullah

17
0
16
3
4
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.