Kurʼanʼda tevhid ilkesine büyük önem verilmesinin amacı ne olabilir

Kurʼanʼda tevhid ilkesine büyük önem verilmesinin amacı ne olabilir
Kurʼanʼda tevhid ilkesine büyük önem verilmesinin amacı ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kitap ve Sünnet'te tevhid ilkesine büyük önem verilmesi, maddî ve mânevî özellikleri bakımından yaratılmışların en üstünü olan insanın vicdan hürriyetini sağlama hedefine yöneliktir. İnsan yalnız en yüce varlığa boyun eğmelidir; O'ndan başka hiçbir mevcudu kutsamamalı ve ona kulluk etmemelidir.

Tevhid Allah’ın varlığına, tekliğine, tüm yetkin niteliklerin kendisinde toplandığına, eşi ve benzeri bulunmadığına inanmaktır. Bu inancı açıklayan Lâ İlâhe İllallah cümlesine kelime-i tevhid denir ve sık sık tekrarlanır. Tevhide inanan kişi mümin ve muvahhit adını alır. Kısaca bu inancın özü Allah’ın bir ve tek olduğuna iman etmek olmaktadır. Bu inanç doğrultusunda Allah doğmamış ve doğurulmamıştır. Ve Allahtan başka hiçbir ilah olmadığı bilinmektedir.

1
1
1
1
1
3
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.