Kurʼanʼı Kerimʼin kişisel ve toplumsal hayatımızdaki yeri ve önemi

Kurʼanʼı Kerimʼin kişisel ve toplumsal hayatımızdaki yeri ve önemi
Kurʼanʼı Kerimʼin kişisel ve toplumsal hayatımızdaki yeri ve önemi konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hamd, âlemlerin Rabbi Allah’a…. Güzel sonuc takva sahiplerinindir. Allah’tan başka tapılacak yoktur. O, öncekilerin ve sonrakilerin ilahı, göklerin ve yerlerin idarecisi, din gününün sahibidir. Kurtuluş, O’na itaattedir. Üstünlük O’nun azametine boyun eğmek; zenginlik, O’nun rahmetine ihtiyaç duymaktır. Doğru yol, ancak O’nun nuruyla aranırsa bulunur.

Hayat, O’nun hoşnutluğunu elde etmekle mümkündür. Tanıklık ederim ki, Hz. Muhammed şüphesiz O’nun kulu ve rasûlü’dür; vahyini güvenip teslim ettiği, yaratıkları arasından seçtiği, kendisi ile kullan arasında elçisidir; sağlam bir din ve dosdoğru bir yol ile gönderilmiştir. Allah onu âlemlere bir rahmet, Allah’tan korkanlara bir lider ve bütün insanlara bir hüccet olarak göndermiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.