Kurban ibadetinin toplumsal dayanışma ve paylaşma açısından önemi

Kurban ibadetinin toplumsal dayanışma ve paylaşma açısından önemi
Kurban ibadetinin toplumsal dayanışma ve paylaşma açısından önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurban ibadeti toplumsal dayanışmayı ayakta tutmaktadır. Toplumda kardeşlik duygusunun oluşur, toplumsal farklılıklar ortadan kalkar ve toplumun kaynaşması sağlanır. Kurban kesmeye imkanı yeten Müslümanlar kestikleri Kurbanın etini kesmeye imkanı olmayanlara verirler ve onları mutlu ederler.

Kurban ibadeti Allah’a yakınlaşmak ve Allah’a karşı teslimiyet duygularını hissetmek amacıyla yapılan bir ibadettir. Ancak bireysel faydalarının dışında toplumsal dayanışmaya da katkısı olan kurban ibadetinde insanlar birbiri ile kesilen kurban etini paylaşırlar. Kurbanın paylaşılması ise insanlar arası bir samimiyet kurmayı sağlar. Birbirini tanımayan pek çok insanın tanışmasına vesile olan bu ibadet aynı zamanda toplum içerisinde ihtiyaç sahibi olan kişilerin fark edilmesini de sağlamaktadır. Zor durumda olan kişilerin dahi yılda bir kere bile olsa et yemelerine vesile olan bu ibadet sayesinde cimri olan ve mal biriktirmeyi seven insanlarda paylaşmaya başlarlar.

2760
806
2664
506
582
1040
1775
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum