Kurduğumuz basit elektrik devresi çalışmıyorsa nedenleri

Kurduğumuz basit elektrik devresi çalışmıyorsa nedenleri
Hangi durumlarda ampul yanmaz, kurduğumuz basit elektrik devresi çalışmıyorsa bunun nedenleri neler olabilir, basit elektrik devreleri hangi durumlarda çalışmaz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devredeki bağlantıda kopukluk varsa akım o kopukluktan geçemez ve ışık veremez. Doğru yanması için ampullerin iletken bağlantı kablosu devrede paralel veya seri bağlanmalı ve pillerim doğru yerleştirilip yerleştirilmediğine bakılmalı, doğru ise ışık yanmış olur. Ve ayrıca ampulün ışık vermesi için devredeki elemanların iletken tel ile bağlanmış olması gerekir. Kablonun yalıtkan olması ampulun ışık vermeyeceği anlamına gelir.

Ampul yanmıyorsa;

  • Bir elektrik devresinde anahtar kapalı ise bu devreye kapalı devre denir. Anahtar kapalıyken devreden elektrik akımı geçer ve ampul yanar. Kapalı devrede ampul yanmıyorsa kullanlan pil boş olabilir.
  • Bir elektrik devresinde anahtar açık ise bu devreye açık devre denir. Pilden gelen elektrik devrenin diğer elemanlarına ulaşamadığı için ampul ışık vermez.
  • Devrede pil, ampul, bağlantı kablosu olmak zorundadır. Bu elemanlardan biri eksik olursa devre çalışmaz.
  • Ampul duya iyi yerleştirilmemiş olabilir.
  • Devrede pil yatağı kullanılıyorsa piller kutuplarına göre pil yatağına doğru bir şekilde yerleştirilmemiş olabilir.
  • Bağlantı kablosu pilin kutuplarına temas etmemiş olabilir.
  • Bağlantı kablosunun ucu duyun yanındaki vidalara temas etmesi gerekir. Bu şekilde bağlanmazsa ampul ışık vermez.

3270
882
250
220
150
230
3730
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.