Küresel düzeydeki örgütlerin dünya barışına katkısı

Küresel düzeydeki örgütlerin dünya barışına katkısı
Küresel düzeydeki örgütlerin dünya barışına katkısını örnekler vererek belirtiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyada mevcut savaşların önlenmesi ekonomiden kaynaklı sıkıntıların ülkeler bazında yol açtığı sorunların diğer ülkeler ile ilişkileri etkileyerek daha da olumsuz sonuçlar doğurmasını engellemek, dünyadaki mevcut enerji kaynaklarının paylaşımında ortak bir paydanın bulunabilmesi özellikle bu kaynakların paylaşımında suçu olmayan sivil halkın daha az etkilenmesi amacıyla bu örgütler devreye girerler.

Ekonomik anlamda IMF (Uluslar arası para fonu)’nin ekonomik anlamda zor ülkelere verdiği destekler, Yine sıcak çatışma bölgeleri içerisinde sivil halkın daha az zarar görmesi için birleşmiş milletler ve Nato’nun yapmış olduğu müdahaleler. Aden Körfezine korsanlara karşı ve Afganistan’daki mevcut karışıklıklar için gönderilen Nato kuvvetlerinin gönderilmesi, Bosna’ya gecikmelide olsa yapılan müdahale örnek verilebilir. 

114
38
145
3
3
102
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.