Küresel ısınma hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız

Küresel ısınma hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız
Küresel ısınma hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Küresel ısınma hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız

Ödev cevabı kısaca : Küresel ısınma, dünyanın ortalama sıcaklığının insan faaliyetleri sonucu artmasıdır. Bu artış, sera gazları dediğimiz karbondioksit ve metan gibi gazların atmosferde birikmesiyle olur. Sera gazları, güneş ışığını tutarak dünyanın daha fazla ısınmasına neden olur.

Küresel ısınma, Dünya'nın ortalama yüzey sıcaklığının artmasıdır. Bu ısınma, insan faaliyetlerinin neden olduğu sera gazlarının atmosferde birikmesi sonucunda gerçekleşir. Küresel ısınmanın başlıca etkileri arasında deniz seviyesinin yükselmesi, daha sık ve şiddetli hava olayları ve bitki örtüsünün ve hayvan türlerinin değişimi yer alır. Küresel ısınmayı önlemek için fosil yakıt kullanımını azaltmak, ormansızlaşmayı azaltmak ve enerji verimliliğini artırmak gibi önlemler alınabilir.

Kısaca, küresel ısınma, insan faaliyetlerinin neden olduğu bir çevre sorunudur. Bu sorunu önlemek için bireysel ve toplumsal olarak alınabilecek önlemler vardır.

342
32
31
31
350
73
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.