Küresel şekle sahip olan yıldızların oluşum süreci nasıl gerçekleşmektedir

Küresel şekle sahip olan yıldızların oluşum süreci nasıl gerçekleşmektedir
Küresel şekle sahip olan yıldızların oluşum süreci nasıl gerçekleşmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güneş sistemi, Güneş ve çevresinde belirli yörüngelerde bulunan gezegenler, gök cisimlerinden oluşan sistemdir. Bu doğrultuda Güneş, bir yıldızdır. Dünya, Güneş sistemi gezegenlerinden bir tanesidir.

Güneş, Dünya ve Güneş sisteminde bulunan gezegenler küresel şekillere sahiptirler. Küresel şekle sahip yıldız kümelerinde, yıldız kümelerinin bu şekle sahip olmaları büyük ölçüde meydana geldikleri galaksideki durumlarına bağlıdır. Toz bulutlarının ve ışımanın yüksek derecede olduğu küresel şekle sahip yıldız kümeleri içeren galaksilerde kütle çekim enerjisi oldukça yüksektir. Bu doğrultuda yeni yıldız oluşumu etki altında gerçekleşmekte ve genç yıldızlar küresel şekle sahip olmaktadırlar.

13
8
131
13
106
9
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.