Küresel sorunların çözümü amacıyla kurulmuş birçok uluslararası kuruluş varken dünyadaki sorunların devam etmesinin sebepleri

Küresel sorunların çözümü amacıyla kurulmuş birçok uluslararası kuruluş varken dünyadaki sorunların devam etmesinin sebepleri
Küresel sorunların çözümü amacıyla kurulmuş birçok uluslararası kuruluş varken dünyadaki sorunların devam etmesinin sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu kuruluşlar çalışmalarını sürdürürken bir yanda bu sorunlar karşısında dikkatsiz yaşayan insanlar vardır. Annemizin yıkadığı halıya kirli ayakkabıyla basmamız gibi düşünebiliriz. Bir ağaç ekildiğinde onu sulamayan veya yapraklarını koparan kişiler de vardır. Günümüz dünyasında küresel sorunların çözümü amacıyla kurulmuş birçok uluslararası kuruluş olduğunu biliyoruz Ancak bu kurmuşlar Sorunların çözümü için yeterli kabiliyete sahip olmadığını ifade etmek mümkün olacaktır.

Çünkü küresel sorunların çözümü için bir araya gelen bu devletler arasında en büyük ekonomik çıkarlar ve en büyük ekonomik yaptığıyla desteklenmiş olan büyük devletler bu küresel sorunların çözümü için tam anlamıyla isteksiz oldukları ve ekonomilerine zarar vereceği açısından bu desteklere planlı bir şekilde yaklaşmamak da ve bir ülkenin bile desteklemediği bu planlar zarar görerek rafa kalkmaktadır.

İşte bu ne demek dünyamızda var olan küresel sorunların çözümü için ekonomik çıkarlar göz ardı edilmesi ve sorunlarını çözerek barışçıl bir dünyada yaşamamız için insanların mücadele etmesi gerektiğini anlıyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.