Kurşun (Pb) elementinin insan sağlığı için ve çevre için önemi nedir

Kurşun (Pb) elementinin insan sağlığı için ve çevre için önemi nedir
Kurşun (Pb) elementinin insan sağlığı için ve çevre için önemi nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kurşun (Pb) elementinin insan sağlığı için ve çevre için önemi nedir

Ödev cevabı kısaca : Kurşun, insan sağlığı için toksik bir elementtir ve çevre için de ciddi bir kirlilik kaynağıdır. İnsanların maruz kalması zehirleyici etkilere ve uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olabilir. Ayrıca, toprak ve su kirliliği ile ekosistemlere zarar verebilir. Bu nedenle kurşunun kontrol altına alınması önemlidir.

İnsan sağlığı için önemi: Solunum yolu, bazı gıdalar ve içme sularıyla insan vücuduna alınır. Solunum ve dolaşım sistemi vasıtasıyla akciğer ve karaciğerlerde birikir. Kurşunun vücutta birikmesi; işitme kaybı, sinir sistemi bozuklukları, bitkilerde fotosentezin yavaşlamasına neden olur.
Çevre için önemi : Benzinde oktan sayısını düzenlemek için kurşun tetra etil olarak kullanılmaktayken zararının anlaşılması sonucu benzinde kullanımı yasaklanmıştır. Matbaada, besin makinelerinde ve akü yapımında, radyoaktif maddelerin taşınmasında ve saklanmasında kullanılır. Kurşun lehim gibi alaşımların üretilmesinde ve boya sanayinde kullanılır. Kurşun biyolojik olarak parçalanamadığından doğada uzun süre kalır.

8
9
9
8
11
24
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.