Kurt dumanlı havayı sever atasözünün anlamı

Kurt dumanlı havayı sever atasözünün anlamı
Kurt dumanlı havayı sever, kendi yararına bir iş yapmak için fırsat kollayan kişi, kimsenin bu işe engel olamayacağı, karışık zamanı sever.

Kurt dumanlı havayı sever atasözünü anlamı şu şekilde :

Kötü niyetli kimseler ortalıktaki karışıklıklardan yararlanma yoluna giderler. Çünkü o anda dikkatler dağılmıştır, kimin ne yaptığı belli değildir. Dolayısıyla kendilerine engel olacak kimselerin bulunmadığı bu ortamı sever ve bu ortamın oluşmasını istekle beklerler.

Bazı insanlar fırsatçı olur. Esasen korkak olan fırsatçı insan da, ortalığın karıştığı, insanların birbirine düştüğü zaman dilimlerini kollar ve böyle zamanları ganimet bilir. Kendi yararına bir iş yapmak için fırsat kollayan insan, başkalarının bu işe engel olamayacağı, karışık zamanı sever.

Kanunsuz veya uygunsuz bir iş çevirecek düzenbaz­lar çok zaman karışık ortamlarda faaliyet gösterirler.

Kimsenin kendilerine dikkat etmediği kargaşa duru­munda daha kolayca amaçlarına ulaşır, insanların gaf­letlerinden yararlanırlar. Sinsice ve dikkat çekmeden yapılan her işte mutlaka bir suç unsuru yatar. Bu da kurtların sisli havada avlanmasına benzer.

Gizli dolap çeviren kişilerin takip ettikleri yol ve ka­rışık ortamı anlatmak üzere söylenir.

Kurt dumanlı havayı sever TDK anlamı

Kötü niyetli kimselerin ortalıktaki karışıklıklardan yararlandıklarını anlatan bir söz.

Kurt dumanlı havayı sever atasözünün ana fikri

Kötü niyetli kimselerin ortalıktaki karışıklıklardan yararlanırlar.

3
3
1
0
1
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.