Kurtuluş Savaşı dönemindeki ulusal yardımlaşma örneklerinden hangilerini biliyorsunuz

Kurtuluş Savaşı dönemindeki ulusal yardımlaşma örneklerinden hangilerini biliyorsunuz
Kurtuluş Savaşı dönemindeki ulusal yardımlaşma örneklerinden hangilerini biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kurtuluş Savaşı dönemindeki ulusal yardımlaşma örneklerinden hangilerini biliyorsunuz? Söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Halkın elindeki her şeyi askere verdiğini biliyorum. Kimisi bir çift çorap, kimisi bir öküzünü, kimisi mermisini kimisi de canını vermişti.

Kurtuluş Savaşı döneminde ulusal yardımlaşma örnekleri, silah ve cephane bağışları, altın ve değerli eşyaların bağışlanması, gönüllü askerlik, Kızılay ve Hilal-i Ahmer Dernekleri tarafından yapılan yardımlar, köylerden gelen yiyecek yardımları ve İstanbul'un işgali sırasında halkın gösterdiği direniş gibi çeşitli şekillerde gerçekleşti. Bu yardımlar, bağımsızlık mücadelesine büyük destek sağladı.

60
16
152
3
4
2
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.