Kurtuluş Savaşı ile ilgili kompozisyon

Kurtuluş Savaşı ile ilgili kompozisyon
Kurtuluş Savaşı Türk milletinin en büyük sınavıdır. Bu savaşta millet olarak kadın-erkek, yaşlı-genç herkes taşın altına elini koymuş; herkes canını seve seve bu uğurda vermeye hazır olmuştur.

1. Örnek

Düşman işgalinde olan Anadolu, günlerce kendilerine uzanacak yardım elini beklerken Mustafa Kemal bu toprakların üstüne adeta bir güneş gibi doğmuştur. Üstün zekası ve ileri görüşlülüğü sayesinde bu savaşı başından sonuna kadar mükemmel şekilde yöneten Mustafa Kemal, sonunda Türk milletinin zafere kavuşmasını sağlamıştır.

Her köşesi karış karış düşmandan temizlenen Anadolu’nun bu mücadelesi tam dört yıl sürmüştür. Bu süre içinde çocuk denecek yaştaki yavrularımız canlarını vermiş, gün gelmiş halk kendi canını tehlikeye atmış, Türk askerine destek vermek için yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmiştir.

Bugün Kurtuluş savaşı dendiğinde sadece bir tarihten ibaret olan bu kanlı cehennem, derinlemesine incelendiğinde vatan sevgisinin ne demek olduğunu tüm dünyaya gösteren bir abide gibi durmaktadır.

2. Örnek

Türk milleti çok büyük acılar çekmiş, büyük savaşlarda yorgun düşmüş, pekçok kadın, erkek ve çocuk hayatını kaybetmiş... Kalanlar ise vatanın düşmanlar tarafından parçalanmasını gözü yaşlı izler durumda doğacak bir güneşin umudunu taşımaktaydı.

Her yeni gün yeni bir umut beklentisinde olan Türk halkı çaresizlik içinde bir elin onlara uzanmasnı beklerken M. Kemal Atatürk önderliğinde tek yürek, tek kuvvet olup cesurca düşmanın karşısına dikildi. Bu gidişe ya dur diyecekler yada son nefeslerini bu uğurda vereceklerdi. Türk milleti sadece yüreğindeki vatan sevgisiyle 4 yıl süren Kurtuluş savaşında galip gelmeyi ve vatanı düşmanlardan kurtarmayı başardı. Kendi canını hiçe sayıp, vatanın bir karış toprağından vazgeçmeyeceğini gösteren M. Kemal ve ordusu bize çok kıymetli bir hazine bıraktı.

Şimdi üzerinde özgürce yaşadığımız, bayrağımızı dalgalandırdığımız bu cennet vatan büyük acılar sonucunda bize emanet edilmiştir. Bizlerde Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar canımız pahasına korumaya yemin ediyoruz.

10062
2394
4362
1906
866
1116
5126
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum