Kurtuluş Savaşı’nın Türk tarihi açısından önemi nedir

Kurtuluş Savaşı’nın Türk tarihi açısından önemi nedir
Kurtuluş Savaşı’nın Türk tarihi açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dört bir yanı yabancı kuvvetler tarafından işgal edilmiş ve üvey evlat muamelesi gören bir millet başkalarının boyunduruğu altından kurtulmak istemiş ve kurtuluş savaşı bu kurtuluşun meşalesi olmuştur. Türk Kurtuluş Savaşı Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan tüm etnik milletlerin özlemini çektiği birlik, beraberlik ve özgürlük içerisinde yaşamanın hasretininde bir haykırışıdır. Kurtuluş savaşının önemi, özgürlüktür, vatan sevgisidir, vatanın topraklarını korumaktır hepsinden önemlisi yüzyıllar boyunca bir arada yaşamış koskoca Türk milletinin şerefidir.

Kurtuluş savaşının Türk milleti için önemi her birlikte azmederek, çabalayarak, emek vererek ve fedakarlıklar yaparak bu vatanı kazanmamızdır.  Bağımsızlığımız için kimsenin sömürgesi altına girmemek için canımızı dişimize takarak bu ülkeyi kazanmışızdır. Bu sayede bağımsızlığımızı kazanmışızdır. Hem de milletçe bir olup diri olup bir yerlere gelebilmişizdir. Bu bizim milli zaferimizdir.

16
9
42
33
32
144
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.