Kurulduğu dönemde PTT, sizce haberleşmede halka hangi hizmetleri sunuyordu

Kurulduğu dönemde PTT, sizce haberleşmede halka hangi hizmetleri sunuyordu
Kurulduğu dönemde PTT, sizce haberleşmede halka hangi hizmetleri sunuyordu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk Posta Teşkilatı Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devletinin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Nezaret olarak 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur. İlk Postahane ise İstanbul'da Yeni Camii avlusunda Postahane-i Amire adı ile açılmış İlk memurlar Süleyman Ağa, tahsildar Sofyalı Ağyazar Türkçe dışında yazılmış gönderilerin adreslerini tercüme etmek üzere mütercim olarak atanmışlardır.

PTT, Osmanlı döneminde ıslahat hareketleri sonucunda kurulan bir haberleşme teşkilatı olarak faaliyet göstermiştir. PTT, posta, telefon, telgraf hizmetleri olarak faaliyet göstermektedir. Haberleşme alanında devrim niteliğinde bir etkiye sahip olarak Osmanlı topraklarında haberleşmenin teşkilatlı bir şekilde kısa sürede yapılmasını sağlamıştır.

PTT, haberleşmede halka posta, telgraf hizmetleri bakımından önemli hizmetler sunuyordu. Bu hizmetlerin yerine getirilmesinde devlet memurlarının çok özenli çalışması söz konusu olmuştur. PTT ile ülke genelinde ve dünya çapında birçok haberleşme faaliyeti gerçekleşmiştir. Gün geçtikçe de teknolojinin gelişmesiyle resmi yazışmalar da hızlı bir şekilde yapılmaya devam etmiştir.

111
9
100
6
3
4
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.