Kütahya Antlaşması Osmanlı merkezî otoritesini nasıl etkilemiştir, belirtiniz

Kütahya Antlaşması Osmanlı merkezî otoritesini nasıl etkilemiştir, belirtiniz
Kütahya Antlaşması Osmanlı merkezî otoritesini nasıl etkilemiştir, belirtiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kütahya Antlaşması Osmanlı merkezî otoritesini nasıl etkilemiştir, belirtiniz

Ödev cevabı kısaca : Kütahya Antlaşması, Osmanlı merkezî otoritesini zayıflatarak çeşitli eyaletlerin daha fazla özerklik kazanmasına yol açmıştır. Bu antlaşma, Osmanlı Devleti’nin iç bölünmelerine ve yönetim zorluklarına katkıda bulunmuştur.

Kütahya Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa'daki düşmanlarıyla yapılan bir barış antlaşmasıdır. Bu antlaşma, Osmanlı Devleti'nin Batı güçleri karşısında askeri ve siyasi açıdan zayıflığını göstermiştir. Kütahya Antlaşması, Osmanlı Devleti'nin toprak kaybına yol açmamış olmasına rağmen, imparatorluğun merkezi otoritesinin ve gücünün giderek azaldığını göstermiştir. Osmanlı Devleti'nin daha önceki savaşlarda elde ettiği başarılarının aksine, Kütahya Antlaşması imparatorluğun artan zayıflığını ve Avrupa devletleri karşısındaki altmış yıllık sürekli gerilemesini açıkça göstermiştir. Bu durum, Osmanlı Devleti'nin iç ve dış siyasetindeki kırılganlığı vurgulayarak merkezi otoritenin zayıflamasına katkıda bulunmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.