Kütahya-Eskişehir Savaşlarında düzenli ordunun yenilmesi ülke içinde ne gibi tartışmalara yol açmıştır

Kütahya-Eskişehir Savaşlarında düzenli ordunun yenilmesi ülke içinde ne gibi tartışmalara yol açmıştır
Kütahya-Eskişehir Savaşlarında düzenli ordunun yenilmesi ülke içinde ne gibi tartışmalara yol açmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülke içindeki İtilaf Devletlerini destekleyen gruplar daha yüksek sesle propaganda yapmaya ve bu savaşı örnek göstermeye başladılar. Bu durumun yanı sıra meclisin içinde dahil pek çok insan şüphe ile bakmaya başladı. Türkiye halkının inancının kırılması ve İtilaf devletlerinin vatandaşlarının ümitlenmesi ordu üzerinde büyük bir baskıya da sebep oldu.

Kütahya-Eskişehir Savaşlarında Türk ordusunun Sakarya Irmağı’nın doğusuna çekilmesi mecliste büyük tartışmalara yol açmıştır. Yunanların, Ankara’ya oldukça yaklaşmaları meclisin Kayseri’ye taşınmasını gündeme getirmiştir.

3
2
2
2
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.