Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi kayıt işlemleri

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine 2019 Yılı YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz e-Devlet Sistemi üzerinden kayıtlarını 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapabileceklerdir. e-Devlet Sistemi üzerinden e-Kayıt yapamayan* öğrencilerimizin kayıt işlemleri ise 21-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süreler içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Millî Savunma Bakanlığı Adına ve İçişleri Bakanlığı Adına eğitim verecek programlarımıza kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz için kesin kayıtta istenilen evraklar ve yapılacak işlemler ilgili bakanlıkların internet sayfalarından duyurulacaktır. Kayıtlar ilgili bakanlıklardan üniversitemize kayıt listesi geldikten sonra yapılacaktır.

Öğrencilerimiz, e-Devlet Sistemi üzerinden e-Kayıt Sistemini kullanarak üniversitemiz külliyelerine gitmeden, hızlı ve güvenilir bir şekilde kayıt işlemlerini yapacaklardır.

Tüm PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabilirsiniz.

e-Kayıt Sistemini kullanarak kayıt yapan öğrencilerimiz, kayıt olduğu programın YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Tablo 3 ve Tablo 4'te yer alan koşul ve açıklamalarda istenilen belgeleri Eğitim-Öğretim Başlangıcı olan 23 Eylül 2019 tarihinde ilgili birimlere teslim edeceklerdir. Tablo 3 ve Tablo 4'te yer alan koşul ve açıklamalarda istenilen belgeleri teslim etmeyenlerin kayıtları iptal edilecektir.

e-Kayıt Sistemini kullanarak kayıt yapan öğrencilerimizden Tablo 3 ve Tablo 4'te yer alan koşul ve açıklamalarda istenilen belgeler dışında başka belge istenmemektedir.

e-Devlet üzerinden kayıt işleminin nasıl yapılacağını görmek için tıklayınız…

* e-Devlet Sistemi üzerinden e-Kayıt yapamayan öğrencilerimiz (Askerlikle ilişiği olanlar, MEB'den mezun durumda görünmeyenler, başka bir Yükseköğretim kurumunda kaydı olanlar vb.) ön kayıt yaptıktan sonra aşağıda istenen belgelerle birlikte 21-23 Eylül 2019 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri birimine aşağıda istenen belgeler ile birlikte şahsen başvurarak kayıtlarını yaptıracaklardır. Posta ile kayıt yapılmaz.

Kayıt için Gerekli Belgeler

1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Yeni tarihli Mezuniyet Belgesi, diploması henüz hazır olmayan öğrencileri için geçerlidir.)

2. Askerlik Durum Belgesi.

3. Kayıt olacağı programın YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Tablo 3 ve Tablo 4'te yer alan koşul ve açıklamalarda istenilen belgeler. Tablo 3 ve Tablo 4'te yer alan koşul ve açıklamalarda istenilen belgeleri teslim etmeyenlerin kayıtları yapılmaz.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız...

Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapmak için tıklayınız…

Ders Kayıtları ve Kayıt Yenileme İşlemleri (1)

16-22 Eylül 2019

Eğitim-Öğretim Başlangıcı

23 Eylül 2019

Daha Önce Okunan Dersler İçin Muafiyet Başvuruları *

23-27 Eylül 2019

Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersi İçin Muafiyet Başvuru **

23-25 Eylül 2019

Ortak Zorunlu Yabancı Dil Derslerinin Muafiyet Sınavı ***

26 Eylül 2019

Saat: 10:00

İngilizce Yeterlilik Sınavı (Hazırlık Sınıfı Bulunan Programlar için) Başvuru ****

23 Eylül 2019

İngilizce Yeterlilik Sınavı (Hazırlık Sınıfı Bulunan Programlar için)

24 Eylül 2019

Saat: 10:10

* Başvurular ilgili birimlere Dilekçe ile yapılacaktır. Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Ders Muafiyet Başvuru Dilekçesi için tıklayınız…

** Ortak Zorunlu Yabancı Dil muafiyet sınavına üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz başvuru yapabilir. Ortak Zorunlu Y. Dil Muafiyet Başvuru Dilekçesi için tıklayınız…

***Ortak Zorunlu Yabancı Dil muafiyet sınavı her iki külliyede aynı tarih ve saatte yapılacaktır.

**** Hazırlık Sınıfı İngilizce Yeterlilik sınavına Başvuru Dilekçesi için tıklayınız…

Ders Kayıtları ve Kayıt Yenileme İşlemleri ile ilgili açıklamalar ve diğer duyurular için http://www.sbu.edu.tr/ adresini takip ediniz.

Önemli Not: Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.