Kütle çekim kuvvetinin bağlı olduğu değişkenler nelerdir

Kütle çekim kuvvetinin bağlı olduğu değişkenler nelerdir
Kütle çekim kuvvetinin bağlı olduğu değişkenler nelerdir, Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesini çizerek, Kepler’in Alanlar Yasasını açıklayınız

Gözlemevleri hangi alanlarda araştırma yapar? Gözlemevleri araştırmaları esnasında hangi araç ve gereçlerden yararlanır? Gözlemevleri hakkında araştırma yaparak sonuçlarınızı slayt gösterisi şeklinde arkadaşlarınıza sununuz.

Astronomların, gökyüzü ile ilgili araştırma ve çalışmalarını yürüttükleri yerlere gözlemevi yada rasathane denilmektedir. Gözlemevleri, teleskopun icadından çok önce gökyüzündeki değişiklikleri ve hareketleri incelemek için kurulmuştur.

Günümüzde kurulan gözlemevleri, içinde bir veya daha fazla teleskopun, atölyelerin ve çalışma odalarının bulunduğu büyük binalardan oluşur. Bunun yanında dünya yörüngesi içinde dönen uydularda da insansız gözlemevleri bulunmaktadır.

1. Dünya’nın Güneş çevresinde dolanım hareketi yapmasının sebepleri nelerdir? Açıklayınız.
Cevap
: Dünya ve Güneş arasındaki kütle çekim etkisinden dolayı Dünya, Güneş etrafında dolanım hareketi yapmaktadır.

2. Kütle çekim kuvvetinin bağlı olduğu değişkenler nelerdir? Birimleri ile birlikte yazınız.

Kütle çekim kuvveti

  • Cisimlerin kütleleri (kg)
  • Cisimlerin arasındaki uzaklık (m)

3. Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesini çizerek, Kepler’in “Alanlar Yasasını açıklayınız.

Kepler'in gezegensel hareket yasaları, Güneş Sisteminde bulunan gezegenlerin hareketlerini açıklayan üç matematiksel yasadır. Alman matematikçi ve astronom Johannes Kepler (1572-1630) tarafından keşfedilmişlerdir. Tycho Brahe, Kepler'den önce Alman İmparatorluğunun astroloğuydu ve o güne kadarki en iyi gök haritalarını hazırlamıştı. Brahe'nin kalfası olan Kepler, Brahe'nin ölümünden sonra bu haritaları inceleyerek Brahe'in gezegenlerin konumları ile tutmuş olduğu kayıtların görece basit olan üç adet matematiksel ifade ile açıklanabileceğini bulmuştur.

118
26
37
8
8
10
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.