Kütlece %30’luk ve %50’lik KCl sulu çözeltilerinin kaynama ve donma noktalarını karşılaştırınız

Kütlece %30’luk ve %50’lik KCl sulu çözeltilerinin kaynama ve donma noktalarını karşılaştırınız
Kütlece %30’luk ve %50’lik KCl sulu çözeltilerinin kaynama ve donma noktalarını karşılaştırınız. Yaptığınız karşılaştırmanın nedenini açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kütlece %30’luk ve %50’lik KCl sulu çözeltilerinin kaynama ve donma noktalarını karşılaştırınız. Yaptığınız karşılaştırmanın nedenini açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : %50'lik KCl çözeltisi, %30'luk KCl çözeltisine göre daha yüksek bir kaynama noktasına ve daha düşük bir donma noktasına sahiptir.(www.egitimsistem.com)

Kütlece %30'luk ve %50'lik KCl sulu çözeltilerinin kaynama ve donma noktalarını karşılaştırarak inceleyelim.

Kaynama noktası: Bir çözeltinin kaynama noktası, çözeltinin içindeki çözünenin miktarına bağlıdır. Kaynama noktası, çözünenin çözeltideki konsantrasyonu arttıkça yükselir. Dolayısıyla, %50'luk KCl çözeltisi, %30'luk KCl çözeltisine göre daha yüksek bir kaynama noktasına sahiptir.

Donma noktası: Bir çözeltinin donma noktası, çözünenin miktarına bağlı olarak düşer. Daha fazla çözünmüş madde, donma noktasını daha düşük hale getirir. Bu nedenle, %50'luk KCl çözeltisi, %30'luk KCl çözeltisine göre daha düşük bir donma noktasına sahiptir.

Sonuç olarak, %50'luk KCl sulu çözeltisi, %30'luk KCl çözeltisine göre daha yüksek bir kaynama noktasına ve daha düşük bir donma noktasına sahiptir. Bu farklar, çözeltideki çözünmüş madde miktarının değişmesiyle ilgilidir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.