Kütleniz kaç kg’dır, sizce Ay’da kütlenizi ölçseniz daha yüksek mi daha düşük mü çıkar, neden

Kütleniz kaç kg’dır, sizce Ay’da kütlenizi ölçseniz daha yüksek mi daha düşük mü çıkar, neden
Kütleniz kaç kg’dır, sizce Ay’da kütlenizi ölçseniz daha yüksek mi daha düşük mü çıkar, neden konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kütleniz kaç kg’dır? Sizce Ay’da kütlenizi ölçseniz daha yüksek mi daha düşük mü çıkar, neden? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Kütlem 40 kg’dır. Kütlem ne kadar olursa olsun, Ay’da da aynı kalır çünkü kütle, maddenin miktarını temsil eder ve değişmez. Ancak ağırlık değişir çünkü Ay’ın yer çekimi Dünya’nınkinden daha düşüktür.
Ay'ın yüzeyinde insanların ağırlığı Dünya'ya göre daha düşüktür. Bu, Ay'ın kütle çekim kuvvetinin Dünya'dan daha zayıf olmasından kaynaklanır. Dolayısıyla aynı kişi, Ay'da ölçüldüğünde Dünya'da ölçüldüğünden daha hafif görünecektir. Bir kişinin ağırlığı, bulunduğu gök cisminin kütle çekim kuvvetine bağlı olarak değişir ve farklı gezegenler veya ay yüzeylerinde farklıdır.

0
0
0
0
0
3
77
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.