Kütüphaneler haftası ile ilgili kompozisyon

Kütüphaneler haftası ile ilgili kompozisyon
Kütüphaneler Haftası ile ilgili Kompozisyon hakkında bilgi. Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta Kütüphanecilik Haftası ya da diğer adıyla Kütüphaneler Haftası kutlanır.

Kütüphaneler haftası her sene Mart ayının son pazartesi gününden başlar.

Kitap, insanoğlu için vazgeçilmez bir eğitim, bilim ve sanat kaynağıdır. Kütüphaneler bu hazinenin insanlığa sunulduğu ve korunduğu yerlerdir. Kütüphaneler evimizdeki kitaplıklardan farklıdır. Buradaki kitaplar herkesin kullanımına açıktır ve çok daha fazla miktardadır. Öğrenciler, iş adamları, bilim insanları ve diğer tüm insanların uğrak noktalarıdır kütüphaneler.

Televizyon, bilgisayar, telefon gibi araçlar günümüz teknolojisinin önümüze sunduğu faydalı araçlardır. Ancak hiçbiri kitabın yerini tutamamaktadır. Dünya üzerindeki en gelişmiş ülkelerde bu teknolojiler kütüphaneye tercih edilmemektedir.

Türk Kütüphaneciler Derneği 1964’te başlattığı girişim ile her sene Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftayı Kütüphaneler Haftası olarak belirlemiştir. Tüm basın ve yayın organları bu hafta boyunca kitap ve kütüphanelerin öneminden bahseder. Kitap sevgisinin arttırılması, okuma alışkanlığının kazandırılması, öğrencilerin kitaba yönlendirilmesi bu haftanın başlıca amaçları arasındadır.

390
182
508
169
171
667
182
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.