Kütüphanelerin bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasındaki önemi nedir

Kütüphanelerin bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasındaki önemi nedir
Kütüphanelerin bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasındak iönemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kütüphaneler, kitapların bulunduğu binalar olarak araştırma ve okuma yapmaya imkan tanıyan yerlerdir. Kütüphaneler sayesinde geçmişten geleceğe bilgi taşınır ve korunur. En eski eserler ve yeni eserler kütüphanelerde koruma altında bulunmaktadır. Kütüphaneler halk ve milli kütüphaneler olarak insanlığa sunulmaktadır.

Kütüphanelerin bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasındaki gelecek nesillere ulaşabilme yeterliliği oldukça önemlidir. Bütün eserlerin toplu bir şekilde koruma altında olması, bilgiye ulaşma bakımından kolaylık sağlamaktadır. Bu da eğitim ve öğretimin sürekli olmasını sağlamaktadır. Kütüphaneler, savaşlarda bile korunan yerler olarak eğitim ve öğretimin devam etmesi adına imkan da oluşturmaktadır.

İnsanlığın, yazılı kaynaklarını sonraki kuşaklara (nesillere) aktarabilmesi açısından 20. Yüzyıl’da kütüphaneler bizler için çok çok nemlidir. Çünkü kütüphanelerde yazılı kaynaklarımız, yüzyıllar boyu hep kitaplar ve kitap gibi işlem gören malzeme olmuş ve bunlar kütüphanelerde saklanmıştır.

7
31
27
77
16
25
227
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum